ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΠΟΥ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πολλές φορές όταν φωτογραφίζουμε πορτραίτα εστιάζουμε παρα πολύ στο πρόσωπο και λιγότερο στο χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου.

Επομένως αυτού του είδους οι φωτογραφήσεις δεν επιτρέπουν στο θεατή να μάθει περισσότερα για το άτομο που βλέπει και επίσης δεν επιτρέπουν σε εμάς τους φωτογράφους να δημιουργήσουμε μικρές ιστορίες.

Για αυτό λοιπόν θα πρότεινα την επόμενη φορά που θα φωτογραφήσεις κάποιον να φωτογραφήσεις όχι μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά να προσπαθήσεις να μάθεις όσο πιο πολλά μπορείς για αυτόν ούτως ώστε να βγάλεις κάποιες συμπληρωματικές λήψεις με λεπτομέρειες που αφορούν τη ζωή του, το επάγγελμα του κλπ.

Επιπλέον μπορείς να βγάλεις μικρές στιγμές από την καθημερινότητα του ούτως ώστε να δημιουργήσεις μία σειρά φωτογραφιών που θα διηγούνται μία ιστορία.

Αν για παράδειγμα  φωτογραφίζεις κάποιον που του αρέσει ζωγραφική ή το σκίτσο τότε μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες τα εργαλεία του, τον ίδιο καθώς ζωγραφίζει, το βιβλίο που κουβαλάει μαζί του με τα προσχέδια, τα τελικά του σχέδια, το χώρο στον οποίο εργάζεται καθώς και πολλές άλλες ιδέες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIGHTROOM

 

Αν έχεις να φωτογραφήσεις έναν αθλητή θα πρέπει να βγάλεις μες πορτραίτα αλλα θα πρέπει να προσπαθήσεις να βγάλεις και πιο δημιουργικές λήψεις.

Θα πρέπει να σηκωθείς μαζί του νωρίς το πρωί όταν ξεκινάει για παράδειγμα η προπόνηση του και να βγάλεις storytelling φωτογραφίες.

Πχ θα πρέπει να βγάλεις λήψεις την ώρα που βάζει τα αθλητικά του ρούχα, την στιγμή που δένει τα κορδόνια στα παπούτσια του , την μετάβαση στο χώρο που κάνει προπονήσεις, τα εργαλεία και τα όργανα που χρησιμοποιεί για τη προπόνηση,  τις έντονες προσπάθειες του, καθώς επίσης και κάποιες άλλες πιο μικρές καθημερινές στιγμές που συμβαίνουν μετά την προπόνηση.

 

Αυτό το είδος φωτογράφισης προσφέρει όχι μόνο περισσότερο υλικό και ιδέες για να δουλέψεις αλλά ταυτόχρονα σε βοηθάει στο να βελτιώσεις τη φωτογραφική σου ματιά ούτως ώστε να αναγνωρίζεις εύκολα κάτι που μπορεί να έχει φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Τέλος θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο να μάθεις να φτιάχνεις «δυνατές» φωτογραφικές ιστορίες.

Αν τυχόν δοκιμάσεις αυτές συμβουλές θα χαρώ πάρα πολύ να δω φωτογραφίες σου οπότε μη διστάζεις να ανεβάσεις αυτές φωτογραφίες στη δωρεάν φωτογραφική κοινότητα της Foturion καθώς και να με ενημερώσεις με ένα e-mail ώστε να τις δω και εγώ προσωπικά.

Μέχρι τότε ρίξε μια ματιά στο παρακάτω project το οποίο έλαβε μέρος στην Λευκάδα ένα ομορφο καλοκαίρι και δείτε την παραπάνω θεωρία στην πράξη. Δεν νιώθετε σαν να γνωρίσατε αυτό τον άνθρωπο και σαν να είσασταν εκεί, δίπλα του; Περιμένω να ακούσω την άποψη σου 🙂

Φιλικά

Stratos Agiani

 

 

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Σχετικά Άρθρα

12 Ψήφοι!
0

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το περιεχόμενο;

+ = Verify Human or Spambot ?

0 ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ "ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΠΟΥ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η CraftiusPRO είναι η πρώτη online φωτογραφική ακαδημία που προσφέρει αποκλειστικά μαθήματα για Photoshop / Lightroom και φωτογραφία, τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

CraftiusPRO

Γενική Επικοινωνία
info [@] craftiuspro.gr

Τμημα υποστήριξης
helpdesk [@] craftiuspro.gr

Τμημα πωλήσεων
sales [@] craftiuspro.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ VIP ΛΙΣΤΑ

Γίνετε μέλη στην VIP Ενημερωτική λίστα δωρεάν, για να λαμβάνετε όλα τα νέα, μαθήματα αλλά και αποκλειστικές προσφορές της CraftiusPRO

Εγγραφή


Υποστηρίζουμε ασφαλείς συναλλαγές και δόσεις μέσα από την Τράπεζα Πειραιώς

top
Υλοποίηση Lightform Visual Communication (c) 2006 - 2015
Share This