ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA?

Τα social media είναι απαραίτητα σήμερα για κάθε επαγγελματία, και πρέπει να τα χρησιμοποιεί καθημερινά αν θέλει να μείνει στο προσκήνιο και να δημιουργήσει ένα κοινό από υποψήφιους πελάτες.

Πόσο συχνά όμως μπορεί κάποιος να δημιουργεί δημοσιεύσεις χωρίς να γίνεται κουραστικός; Και τι πληροφορίες / περιεχόμενο πρέπει από δημοσιεύει;

Αυτό εξαρτάται καθαρά από το είδος και την πλατφόρμα των εκάστοτε social media.

Πχ ότι δουλεύει και θεωρείται αποδεκτό στο Facebook μπορεί να θεωρείται απαράδεκτο για το Instagram και το ανάποδο.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι άλλα και πόσο συχνά να δημοσιεύετε περιεχόμενο στα 3 κυρίαρχα Social media κανάλια.

Ξεκινάμε!

Facebook: O βασιλιάς των Social Media

Αριθμός χρηστών: 1,28 δισεκατομμύρια
Ποσοστό φύλων: 65% Γυναίκες, 35% Άνδρες
Ηλικίες: 48% των χρηστών είναι ηλικίας 18 – 34, 31% είναι ηλικίας 35 – 54
Πληροφορίες: Ο βασιλιάς των Social Media με το μεγαλύτερο κοινό με έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ οικογένειας και φίλων.

Το Facebook είναι η ιδανική πλατφόρμα για την Ελλάδα ειδικά για ηλικίες από 25 με 45 και αποτελεί το πιο δημοφιλές Social network στην χώρα μας.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα φώτο-κεντρικό και δεν μας δίνει τα εργαλεία για να δείξουμε τις φωτογραφίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρόλα αυτά το δυνατό του σημείο είναι η διάδραση και το feedback ανάμεσα στα μέλη του.

Για αυτό αξίζει τον κόπο να ανεβάζετε φωτογραφίες και updates ( ειδικά από backstage) από 1 έως 2 φορές ανά ημέρα. Τα updates θα πρέπει να συνοδεύονται από μια φωτογραφία και μια περιγραφή μιας και οι δημοσιεύσεις που περιέχουν φωτογραφίες τραβάνε περισσότερο την προσοχή και έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά διάστασης, άρα και περισσότερες πιθανότητες να τα δούνε πάρα πολλοί άνθρωποι.

Τέλος αν μπορείτε κάντε tag τους εικονιζόμενους αλλά με προσοχή! Πολλοί δεν το επιθυμούν και αν τους κάνετε tag χωρίς την άδεια τους θα δημιουργήσουν αμέσως αρνητική εικόνα για εσάς.

Instagram: Το φωτογραφικό social media

Αριθμός χρηστών: 300 εκατομμύρια
Ποσοστό φύλων: 68% Γυναίκες, 32% Άνδρες
Ηλικίες: 90% των χρηστών είναι κάτω των 35 ετών
Πληροφορίες: Τεράστιο δίκτυο βασιζόμενο σε συζητήσεις που γίνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω μικρών μηνυμάτων (μέχρι 140 χαρακτήρες).

Το Instagram είναι το νούμερο ένα social network για φωτογραφίες και έχει τρομερή δυναμική, ειδικά τώρα που μπορείτε να ανεβάσετε ολόκληρες τις φωτογραφίες σας, χωρίς να χρειάζεται να τις κροπαρετε σε τετράγωνο σχήμα.

Όπως και στο Facebook έτσι και εδώ το ιδανικό πρόγραμμα δημοσιεύσεων αποτελείται από 1 μέχρι 2 δημοσιεύσεις φωτογραφιών ανά ημέρα.

Οι βασικές όμως διαφορές είναι οι εξής : στο Instagram η ιδανική περιγραφή είναι από 2 έως 4 σειρές και με τουλάχιστον 4 hashtags.

Είναι καλό τα hashtags να μην μπαίνουν στο κείμενο της περιγραφής αλλά να τα καταχωρείτε όλα μαζί σε ένα σχόλιο που θα αφήσετε εσείς στην φωτογραφία σας.

Μην φοβάστε να χρησιμοποιείστε πολλά hashtags μιας και είναι συνηθισμένο και το κάνουν σχεδόν όλοι.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι τα hashtags είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να σας ανακαλύψουν νέοι χρήστες και έτσι να αυξήσετε τους follower σας, αρκεί να είναι σχετικά με το περιεχόμενο της δημοσίευσης σας.

Twitter: το cocktail party του Internet.

Αριθμός χρηστών: 255 εκατομμύρια
Ποσοστό φύλων: 62% Γυναίκες, 38% Άνδρες
Ηλικίες: 66% των χρηστών είναι ηλικίας 15 – 34
Πληροφορίες: Το πρώτο mobile social network διαμοιρασμού φυτογραφιών μέσω κινητών συσκευών (tablets, κινητά τηλέφωνα).

Κατά κύριο λόγο γίνονται Live συζητήσεις και διάδραση σε πραγματικό χρόνο. Στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε σχέση με το Facebook, και κατα κύριο λόγο οι λογαριασμοί που έχουμε μεγάλο κοινό είναι αυτοί που ανήκουν σε μέσα ενημέρωσης, διασημότητες αλλά και χιουμοριστικές περσόνες.

Το stream του twitter κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κυριολεκτικά κάθε δευτερόλεπτο δημοσιεύονται χιλιάδες μηνύματα στην υπηρεσία. Για αυτό ακριβώς τον λόγο μπορείτε να δημοσιεύετε πολλές φορές στον λογαριασμό σας κάθε ημέρα χωρίς να φοβάστε το ότι μπορεί να “σπαμάρετε” τους follower σας.

Οι δημοσιεύσεις σας μπορούν να είναι από 3-4 την ημέρα έως και 1 δημοσίευση ανά ώρα! Τα updates θα πρέπει να συνοδεύονται από μια φωτογραφία και μια περιγραφή μιας και οι δημοσιεύσεις που περιέχουν φωτογραφίες τραβάνε περισσότερο την προσοχή .

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε έως και 3-4 #hashtags σχετικά με το θέμα που δημοσιεύεται έτσι ώστε να σας ανακαλύψουν χρήστες που δεν γνωρίζουν για εσάς και έτσι να αυξήσετε τους follower σας.

 

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια