• Ποιόν είναι ο μεγαλύτερος λόγος που δεν χρησιμοποιείτε το Lightroom;

Posted by CraftiusPRO on 08/04/2018 at 11:51 πμ

Αγαπητά μέλη!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Ποιος είναι ο λόγος που σας αποτρέπει από το να χρησιμοποιήσετε το Lightroom;

• Θεωρείτε ότι το Photoshop είναι καλύτερο;
    • Δεν έχετε χρόνο να μάθετε το Lightroom;
    • Σας φαίνεται πολύπλοκο;
    • Κάποιος άλλος λόγος;

Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας.

Φιλικά

Stratos

CraftiusPRO replied 7 years, 6 μήνες πριν 2 Members · 2 Replies
  • 2 Replies
  • ΘΩΜΑΣ ΖΗΣΗΣ

Μέλος
    09/04/2018 at 7:30 μμ

Στράτο, καλησπέρα και χρόνια πολλά

Είμαι σχετικά άπειρος στην επεξεργασία φωτογραφίας, αφού χρησιμοποιώ το Photoshop τον τελευταίο χρόνο. Καθημερινά όμως βρίσκω καινούργια πράγματα, ο χρόνος όμως λόγω εππαγγελματικών υποχρεώσεως είναι περιορισμένος. Και ένας απο τους λόγους που δεν έχω ακόμη χρησιμοποιήσει το Lightroom είναι και αυτός. Ο δεύτερος λόγος είναι οτι πρόσφατα έμαθα για το Darktable το οποίο κατέβασα (είναι μία δωρεάν εφαρμογή, για όσους δεν το γνωρίζουν), και βλέπω καλά στοιχεία στην επεξεργασία. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν διαφέρει σε μέγαλο βαθμό από το Lightroom ή είναι μια πιο απλή μορφή του;

Θωμάς Ζ.

• CraftiusPRO

Διαχειριστής
    09/04/2018 at 9:09 μμ

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Αν θέλεις να γλυτώσεις χρόνο τότε το Lightroom είναι μονόδρομος 🙂

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις με μερικές φωτογραφίες για να δεις τις δυνατότητες του. Μπορείς να κάνεις το 80% του edit που κάνεις με το Photoshop με το Lightroom, και πιο γρήγορα και εύκολα.

Τι δεν μπορείς να κάνεις;

Οτιδήποτε έχει σχέση με τα Layers.

Σχετικά με το DarkTable το είχα κατεβάσει πιο παλιά για να το δώ αλλά δεν ενθουσιάστικά με το τελικό αποτέλεσμα που έδινε.

Φυσικά το χρησιμοποίησα για 1 εβδομάδα οπότε δεν μπορώ να πώ ότι είμαι  ο πλέον ειδικός στο συγκεκριμένο software 🙂

Log in to reply.

Start of Discussion
0 ΑΠΟ 0 replies June 2018
Now