-
Δίλλημα για αγορά φακού σε Canon M50
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Καταλήγω τελικά πως η επόμενη αγορά φακού για την Μ50 θα είναι κάποιος μικρός τηλεφακός. Είναι αυτό το εστιακό μήκος που διαπιστώνω πως μου λείπει όταν βγαίνω για φωτογράφιση έξω στην φύση για τοπία σε αυτή την φάση.
Είμαι όμως σε δίλλημα. Να πάω σε κάποιον native της σειράς ef-m και συγκεκριμένα στον 55-200 ή να κοιτάξω απο άλλες σειρές της Canon που με κάποιον αντάπτορα υποψιάζομαι πως θα δώσουν το κάτι παραπάνω;
Όπως πχ ο EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM με άριστες κριτικές, πιο γρήγορος και με μεγαλύτερο ζουμ
ή ο σκληροτράχηλος, αδιάβροχος και γρήγορος ακόμη και στο ζουμ Canon 70-200mm f/4.0L USM
Με τον πρώτο που παίζει γύρω στα 300 ευρώ θα έχω ένα πολύ compact σύνολο αλλά και σε συνδυασμό με τον κιτ φακό 15-45 θα έχω καλύψει απο ευρυγώνιο έως και μικρομεσαίο ζουμ (αλλά θα έχω δύο σχετικά αργούς, και βάση χαρακτηριστικών κιτ φακούς). Πλεονέκτημα πως είναι φτιαγμένος για αυτή την μηχανή, αλλά ταυτόχρονα και μειονέκτημα πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη.
Οι άλλοι δύο με περισσότερες περγαμηνές αλλά θέλουν αντάπτορα και κοστίζουν περισσότερο. Ειδικά ο δεύτερος που τον κοιτάω μόνο σαν μεταχειρισμένο για να μην ξεφύγω απο την γειτονιά των 300 ευρώ. Σε εκείνους θα έχω πιο βαρύ σύνολο, αλλά αν μεθαύριο αγοράσω και κάποια άλλη canon (πχ dslr) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εκεί. Επίσης είναι, ή πιο γρήγοροι, ή με μεγαλύτερο ζουμ.
Για πείτε;
Sorry, there were no replies found.
Log in to reply.