300+ Δωρεάν Μαθήματα Φωτογραφίας. Online Σεμινάρια και μαθήματα φωτογραφίας – CraftiusPRO › Forums › Κριτική φωτογραφιών 9ος Φωτογραφικής Αποστολής “Κόσμος Χωρίς Χρώμα”
-
Κριτική φωτογραφιών 9ος Φωτογραφικής Αποστολής “Κόσμος Χωρίς Χρώμα”
Posted by Stratos Agiani on 07/05/2023 at 7:19 μμΚαλησπέρα σε όλους και όλες!
Η κριτική φωτογραφιών της 9ης φωτογραφικής αποστολής είναι εδώ, και περιέχει κριτική και συμβουλές βελτίωσης για όλες σχεδόν τις συμμετοχές.
Δείτε το βίντεο ακριβώς απο κάτω 🙂
Stratos Agiani replied 2 years, 9 μήνες πριν 8 Members · 16 Replies -
16 Replies
-
Στράτο σ’ ευχαριστώ πολύ για την κριτική στις φωτογραφίες μου! Στην πρώτη φωτογραφία με τις ηλικιωμένες κύριες , το lens flare είναι εκεί τεχνιέντως, καθότι δοκίμαζα ένα black mist φίλτρο πάνω στο φακό. Η φωτογραφία με τα βουνά και το αεροπλάνο είναι τραβηγμένη στις κορυφές των Τζουμέρκων, όπου έκανα τον ουρανό πιο σκούρο με τη χρήση gradient tool για να δώσω περισσότερη αντίθεση και τέλος στην φωτογραφία με το στάχυ, το οποίο πραγματικά φωτίζεται από πίσω καθώς η φωτογραφία είναι τραβηγμένη λίγο πριν την Δύση του ηλίου με κόντρα ήλιο. Ελπίζω να βοήθησα! Καλές λήψεις σε όλους!
-
Στράτο, σε ευχαριστώ πολύ για τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια σου για τις φωτογραφίες μου.
Όμως το μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους μου είναι για τα λάθη που επεσήμανες σε κάποιες από τις φωτογραφίες μου διότι αυτό θα με κάνει καλύτερο διότι τα αναγνώρισα και εγώ με την δική σου βοήθεια. Για το «μπαρμπέρικο» μερικές πληροφορίες γιατί θεωρώ ότι στάθηκα τυχερός γι’ αυτή την λήψη. Είναι από μια εκδρομή στην Ξάνθη πριν λίγα χρόνια όπου πράγματι νόμιζες και έχει σταματήσει ο χρόνος. Δεν ήταν εύκολη η φωτογράφιση γιατί οι κάτοικοι εκεί δεν ήθελαν την φωτογράφιση γενικά…..Επίσης η φωτογραφία του ζευγαριού που είναι και για μένα πολύ αγαπημένη έχει τραβηχτεί στο Παρίσι κάτω από μία γέφυρα στον Σηκουάνα και αν μπορούσα να την ερμηνεύσω θα της έδινα τον τίτλο «η γυναίκα ανάμεσα στο φως και την σκιά»
Με πολλές ερμηνείες και υπονοούμενα καταπίεσης της ,ακόμα και τον 21<sup>ο</sup> αιώνα.
Σε ευχαριστώ λοιπόν ακόμα μία φορά για την προσφορά σου σε όλους εμάς που αγαπάμε την φωτογραφία ως μέσω έκφρασης και όχι προβολής. -
Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ που έχουν συμπεριληφθεί και οι δικές μου φωτογραφίες στην κριτική! Ευχαριστώ πολύ για τα θετικά, που με βοήθησαν να δω τα ωραία στοιχεία και να τα επαναλάβω ίσως πιο συνειδητά στις επόμενες, αλλά κυρίως για την επισήμανση των λαθών. Είναι πραγματικά μια εξαιρετική ευκαιρία για βελτίωση!
Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που είχα την ευκαιρία να δω τις φωτογραφίες μου μέσα από ένα πολύ έμπειρο φωτογραφικά μάτι, και περιμένω με χαρά την επόμενη κριτική!
-
Καλημέρα σε όλους και ολες
Λοιπόν Στράτο η φωτο είναι απο zwartewoud μεταξύ Ελβετίας και Γερμανίας
Ο καλλιτέχνης είναι ενας άγνωστος αγρότης .Δυο κομμένα δένδρα και σμιλεμένα σε φιγούρες και κάποια αρχικά
νομίζω πρέπει να είναι για ανάμνηση κάποιου θλιβερού γεγονότος. Προσπάθησα να βρω παραπάνω πληροφορίες
αλλά δεν τα καταφερα.
Οι πληροφορίες για τη φωτο iso 250 f13 ταχυτητα 1/500 στα 110μμ canon EOS 7D (Η ταχύτητα μεγάλη γιατι κυνηγούσα πεταλουδες)
και η αρχική ηταν ενχρωμη.Την διόρθωσα λίγο στο ασπρομαυρο.
Μια παρατήρηση και ερώτηση συγχρόνως. Βλέποντας το βίντεο ολες οι φωτογραφίες μου ηταν κατάμαυρες σχεδον μη αναγνωρίσιμες
.Στο δικό μου κομπιούτερ πολύ διαφορετικές. ΟΧΙ ΔΕΝ αμφισβητώ την κρίση σου ουτε παραπονιέμαι σίγουρα αν έτσι φαινόταν στο δικο μου μηχάνημα δεν θα τις έστελνα
Ευχαριστώ για την υπόδειξη των λαθών μου .
-
Ευχαριστώ για την ξανά ενασχόληση των φωτογραφιών μου.
Νοιώθω καλυτέρα γιατί είδα και εγώ το μαύρο τους το χαλι.
Να είσαι καλά για τις διορθώσεις και τις συμβουλές.
Για την οθόνη χρησιμοποιώ SAMSUNG επιτραπέζια .το μοντέλο
δεν μπόρεσα να το βρω είναι δέκα ετών (οτι περισσεύει απο τα παδια….στο μπαμπα)
33χ55 εκατοστά και ανάλυση εικόνας 1920χ1080 pixel με στάνταρ πρόγραμμα windows
Ελπίζω να βοήθησα στη έρευνα σου
Φιλικα Γιωργος
-
Καλησπέρα Στράτο και από μένα, χαιρομαι πολύ για την κριτική σου!
Αυτά τα βίντεο τα χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι!
Λοιπόν με την σειρά μου,
1η φωτογραφία, με την γιαγιά στην ραπτομηχανη, ειναι τυχαία η λήψη διοτι ειναι την επόμενη μερα που πηρα την καμερα στα χερια μου και παρατηρησα στην πορεία την αφίσα με το “πρόσεχε τον εαυτό σου” παρόλα αυτά, αν κόψεις από την γιαγια μου την ραπτομηχανή ειναι σαν να της κόβεις τις καθημερινές σαπουνοπερες που παίζει καθε απογευμα η τηλεόραση! Το κάνει απο 12 χρονών και ήθελα να κρατήσω την στιγμη, τα χρόνια της εκει στην μηχανή, την προσοχη που δίνει στο καθε ρούχο, το κουρασμένο της πρόσωπο!2η φωτογραφία, ο αρτοποιός, εχεις δίκιο για τα άσπρα, θέλει λιγη παραπανω προσοχη στην επεξεργασία, αλλα ειχα εστιάσει στα χερια και στο πρόσωπο που έχουν πάνω τους ολόκληρη ιστορία, περίμενα να μου σχολιάσεις που δε πέτυχα στην λήψη ολοκληρη την λέξη “ρεβανί” που είναι πίσω του στην τζαμαρία, είναι κάτι που μου κλωτσάει σ’ αυτην την ληψη!
3η φωτογραφία εγκυμοσύνης, δούλεψα εδω με την τακτικη που μας λες πάντα, το μοντελο να κανει γωνιες με τα χέρια, δούλεψα και με τις καμπύλες, ήταν πολύ ωραια στιγμη, όσο για το δαχτυλίδι, τυχαίο και αυτό!
Από τύχη βγαζω πολλές ληψεις απ οτι φαινεται 😛4η φωτογραφία με τον ντράμερ, κρατησα την συγκεκριμένη ληψη μονο και μόνο επειδη εχει πέσει το φως στο πρόσωπό του κυρίως και ολα τα υπόλοιπα γύρω είναι σκοτεινα!
5η & 6η φωτογραφία, δουλεψα χαμηλες ταχύτητες για να δώσω κινηση και ενταση στην ληψη, ολα αυτα τα έμαθα σε μαθημα σου μεσα απο την ακαδημία, ειλικρινά μου έχουν λύσει τα χερια αυτα τα μαθήματα!
Καλή συνεχεια, ευχαριστω ειλικρινα για τα σχόλια σου, θα περιμενω για τα επόμενα!
Υ.Γ. τα μαθηματα στην ακαδημία, μου εχουν ξεκλειδωσει δεξιότητες και χαιρομαι πολύ γι αυτο!
-
Καλησπερα
ευχαριστω πολυ για τα tips και τις προτασεις σου (clarity) το feedback απο ειδικους οπως εσυ με βοηθαει πολυ και επιβεβαιωνει εαν ο καθενας μας ειναι στο σωστο δρομο…keep photographing
-
Καλησπέρα Στράτο και συνάδελφοι της κοινότητας. Παρακολούθησα δύο φορές προσεκτικά όλη την κριτική και 3 φορές το κομμάτι που με αφορούσε. Θα ξαναδώ τουλάχιστον άλλη μία φορά όλο το βίντεο. Ήταν ένα απίστευτα ωφέλιμο μάθημα. Ευχαριστούμε Στράτο. Όσον αφορά τις δικές μου φωτογραφίες, η προβλήτα στην 1η, είναι η κύρια προβλήτα που αποβιβάζονταν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία στη διάρκεια της ανταλλαγής πληθυσμών-διωγμών. Πολύ κοντά σώζεται άλλη μία ξύλινη. Θα ανεβάσω μία φωτογραφία από εκείνη. Βρίσκεται στη θέση “Καραμπουρνάκι” λίγο πριν το “παλατάκι” πηγαίνοντας για Νέα Κρήνη. Ο παππούς με το καπέλο στις 2 πρώτες, είμαι εγώ. Αυτοπορτραίτο δηλαδή. Στην 4η με τα 3 παιδιά, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, λόγω lockdown. Σε ευχαριστώ και πάλι Στράτο για τις εξαιρετικά χρήσιμες παρατηρήσεις σου.
-
Εγώ ευχαριστώ για την συμμετοχή! Σύντομα θα ανακοινώσουμε την επόμενη φωτογραφική αποστολή οπότε stay tuned!
-
Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για την παρατήρηση σχετικά με τις φωτογραφίες σου και το ότι ήταν μαύρες.
Τις φωτογραφίες τις βλέπω πάντα σε ένα Dell Monitor που είναι καλιμπραρισμένο εργοστασιακά καθαρά για επεξεργασία φωτογραφιών με μηδαμινές χρωματικές αποκλίσεις οπότε θα ήθελα να μου πεις τα εξής:
Τις φωτογραφίες σου τις επεξεργάζεσαι σε Laptop ή desktop monitor;
Ξέρεις τα μοντέλα τους; αν ναί πες μου.
Θα ήθελα να δω 1-2 πραγματάκια 🙂Ευχαριστώ!
-
Αψογα.
Είναι οθόνη ή τηλεόραση που δουλέυει και σαν οθόνη υπολογιστή; Θα το διαπιστώσεις αυτό αν απο πίσω έχει και επιπλέον υποδοχές για κεραία κλπ.
Οπως και να έχει πιθανότατα να μην έχει καλή απόδοση φωτεινότητας και χρωμάτων κάτι που προκαλέι πρόβλημα στην επεξεργασία.
Πχ στο γραφείο έχω μια Samsung όπου την χρησιμοποιώ καθαρά για βλέπω social media, στατιστικά και άλλες δουλειές αλλα όχι για επεξεργασία. Εκει τα χρώματα είναι απλά χάλια και απο άλλο … πλανήτη!
Προτείνω να κάνεις επεξεργασία μερικές φωτογραφίες σου και να τις δεις στο κινητό σου ή σε κινητά φίλων και εκει θα καταλάβεις ίσως αν χρειάζεσαι άλλη οθόνη 🙂
-
Αψογα! Ευχαριστώ εκ μέρος όλων για τις πληροφορίες.
Και χαίρομαι που τα μαθήματα μας σε βοηθάνε! Θα ανεβάσουμε και άλλο το επιπεδο με τον νέο χώρο μας οπότε ελπίζω να είμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι.
-
Και εγώ ευχαριστώ που είσαι ενεργό μέλος της κοινότητας μας!
-
Τέλεια!
Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή και τις πληροφορίες! Με τιμά που είδες τόσες φορές το βίντεο 🙂
Log in to reply.