• Urban Frame Project – Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Posted by Stratos Agiani on 25/02/2023 at 8:34 μμ

Αγαπητά μέλη.

Στα πλαίσια της δημιουργίας ενός νέου πολυχώρου που έχει σαν σκοπό την φιλοξενία εκθέσεων, δράσεων φωτογραφήσεων και πολλών άλλων θα ήθελα να υλοποιήσω με την συμμετοχή όσων θέλουν μια φωτογραφική δράση με αποκορύφωμα μια έκθεση φωτογραφίας στον νέο χώρο.

Και εξηγώ 🙂

Πριν από αρκετά χρόνια είχα κάνει μια ατομική δράση με το όνομα Urban Frame και η περιγραφή του ήταν η εξής:

“Η Καβάλα μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο καμβά που θα φιλοξενεί διαφορετικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε δημόσια σημεία της πόλης.

Διάφορες φωτογραφίες μεγέθους Α3 θα εμφανίζονται σε κομβικά δημόσια σημεία μέσα στην πόλη και θα είναι ορατές για 15 ημέρες ή για όσο αντέξουν την θύελλα των συνεχιζόμενων αφισοκολλήσεων τρίτων, τις καιρικές συνθήκες ή την … αρπαγή αγνώστων!

Ο σκοπός του project είναι να «βγάλει» την φωτογραφία έξω από τις γκαλερί και τους εκθεσιακούς χώρους και να την μεταφέρει στους δρόμους.

Ο σκοπός; Να αποδείξουμε πως η φωτογραφία σαν τέχνη μπορεί να είναι κάτι προσιτό σε όλους, και επιπλέον πως η εικαστική αξία μίας φωτογραφίας δεν εξαρτάται από το μέσο στο οποίο τυπώνεται, ούτε από τον χώρο που εκτίθεται.”

Το project τα πήγε εξαιρετικά καλά σε επίπεδο δημοσιότητας και έχω σκοπό να το “αναστήσω” τόσο με δικές μου φωτογραφίες όσο και με φωτογραφίες των μελών της κοινότητας.

Σε πρώτη φάση θα ήθελα να δω κατά πόσο υπάρχει διάθεση για συμμετοχή.

Σε γενικές γραμμές θα γίνει το εξής:

• Θα
      δούμε πόσα άτομα θέλουν να συμμετέχουν. Μέγιστος αριθμός ατόμων και
      φωτογραφιών σε πρώτη φάση τριάντα (30). Αν υπάρχουν επιπλέον συμμετοχές
      θα υπάρξει και δεύτερος γύρος ή αλλιώς Urban Frame 002.
    • Οι φωτογραφίες θα είναι για αρχή ασπρόμαυρες. Οπότε θα δεχθούμε μόνο Α/Μ συμμετοχές.
    • Πιθανότατα θα γίνει επιλογή των φωτογραφιών από την συντακτική ομάδα της Foturion. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΕΓΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Ακόμα και οι δικές μου φωτογραφίες θα περάσουν από την συντακτική μας ομάδα.
    • Μπορεί να αποφυγή παρεξηγήσεων να μην συμμετέχω καν. Πείτε μου την γνώμη σας για αυτό. Δεν έχω πρόβλημα να συμμετέχω με μια φωτογραφία ή να μην συμμετέχω καθόλου 🙂 Όλα καλά όπως και να έχει!
    • Το κόστος των εκτυπώσεων σε πρώτη πιλοτική βάση θα το καλύψω εγώ.
      Στην συνέχεια αν υπάρξει ενδιαφέρον πιθανότατα να υπάρχει μια μικρή
      εισφορά από όσους συμμετέχουν καθαρά για τα έξοδα εκτύπωσης. Αλλά για το
      πρώτο Urban Frame όλα τα έξοδα θα τα καλύψω εγώ.
    • Οι
      φωτογραφίες θα κολληθούν στην Καβάλα σε διάφορα σημεία μέσα στον
      Απρίλιο. Στο τέλος της δράσης θα γίνει επανεκτύπωση και έκθεση στον νέο
      μας χώρο. Πάλι με δικά μας έξοδα.

Τώρα το πιο σημαντικό από όλα και ίσως ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας που μπορεί να με κάνει να ΜΗΝ υλοποιήσω την δράση: Επειδή θα γίνει επιλογή των φωτογραφιών απο την συντακτική μας ομάδα μερικές φωτογραφίες μπορεί να μείνουν εκτός. Δεν θέλω σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να το πάρετε προσωπικά και να έχουμε δράματα, γκρίνιες ή να χαλάσουμε το καλό κλίμα που έχουμε αν δεν επιλεγεί η φωτογραφία σας.

Αν είναι να γίνει θέλω την υπόσχεση όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν πως θα το δούμε σαν συλλογικό project και όχι σαν ατομικό.

Πείτε μου και εδώ την γνώμη σας στις απαντήσεις σας.

Αυτά για αρχή.

Αναμένω τις απόψεις σας στις απαντήσεις από κάτω.

Με εκτίμηση

Stratos Agiani

ΥΓ Για να λαμβάνετε ενημερώσεις όταν υπάρχει μια απάντηση απο εμένα ή άλλα μέλη κάντε κλικ στο κουτάκι με τίτλο “Notify me of new replies”.

ΥΓ2 Δικαίωμα συμμετοχή θα έχουν τα μελη με ενεργή συνδρομή απεριόριστης πρόσβασης.

Stratos Agiani replied 2 years, 11 μήνες πριν 15 Members · 0 Replies
  • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

Log in to reply.

Start of Discussion
0 ΑΠΟ 0 replies June 2018
Now