ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ DJI PHANTOM 4 PRO

Πριν από 8 μήνες η DJI ανακοίνωσε το Phantom 4 που άλλαξε πάρα πολλά δεδομένα στον χώρο των drones.

Σήμερα η ίδια εταιρία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του DJI Phantom 4 PRO που αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του προκατόχου του.

Παρακάτω θα αναφερθούμε σε μερικά από τα νέα του χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Camera

H camera του διαθέτει σένσορα CMOS μίας ίντσας, που μπορεί να βγάλει φωτογραφίες 20 megapixel με δυναμικό εύρος 11.6 stop. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να καταγράψει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια εικόνες που έχουν ιδιαίτερα υψηλό κοντράστ.

Επιπλέον διαθέτει μηχανικό μηχανισμό κλείστρου, κάτι που βοηθάει πάρα πολύ στον να μειωθεί το φαινόμενο του rolling shutter.O χειριστής πλέον έχει την δυνατότητα να ρυθμίσει το διάφραγμα κατά βούλιση, ελέγχοντας απόλυτα το βάθος πεδίου.Τέλος, οι δυνατότητες περιλαμβάνουν burst mode 14fps, και slow motion video 60fps.

Drone

Το νέο DJI Phantom 4 PRO διαθέτει σένσορες αποφυγής σύγκρουσης και στις 4 πλευρές, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του που διέθετε μόνο στο εμπρόσθιο μέρος. Αυτό επιτρέπει στο drone να ακολουθεί αυτόματα ένα θέμα με ασφάλεια προς κάθε κατεύθυνση και με μεγαλύτερη ταχύτητα: 31 μίλια ανά ώρα, 9 περισσότερα σε σχέση με το DJI Phantom 4.

 

 

Χειριστήριο

Αν κουράστηκες να χρησιμοποιείς το τηλέφωνο ή tablet σου σαν οθόνη τότε σου έχουμε καλά νέα. Η DJI κυκλοφόρησε ένα νέο χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη, που είναι πολύ πιο φωτεινή από αυτό ενός κινητού τηλεφώνου. Έτσι δεν χρειάζεται να καταναλώνεις μπαταρία από το κινητό σου όταν πετάς το DJI Phantom 4 PRO.

Μπαταρία και άλλες δυνατότητες

Ο χρόνος πτήσης από τα 25 λεπτά πλέον φτάνει τα 30, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία. Επιπλέον οι σένσορες του drone επιτρέπουν καλύτερη αυτόνομη πτητική συμπεριφορά σε στενούς χώρους, καθώς και σε περίπλοκα περιβάλλοντα.

Η τιμή του DJI Phantom 4 PRO ανέρχεται στα 1499 δολάρια ή στα 1.799 αν επιλέξεις να το αγοράσεις με το νέο χειριστήριο που περιλαμβάνει οθόνη.

Το σχόλιο

Με την GoPro να ανακαλεί τα drone της μετά από προβλήματα που είχαν με την μπαταρία τους, κάτι που τα έκανε να πέφτουν ανεξέλεγκτα από τον ουρανό, η DJI έχει πλέον ως ανταγωνιστή της τον δικό της εαυτό.

Για αυτό και η ανακοίνωση του νέου drone δεν προκαλεί έκπληξη μίας και είναι σίγουρη ότι οι καταναλωτές δεν θα μπερδευτούν από την κυκλοφορία 2 ή και τριών παρόμοιων drones.

Φυσικά όπως πάντα, έτσι και εδώ η αγορά θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Εσύ θα αναβάθμιζες το δικό σου Drone με το νέο DJI Phantom 4 PRO;

Ναι, όχι και γιατί;

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια