5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ LIGHTROOM

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ PHOTOSHOP - ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIGHTROOM

Αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος τότε είναι σίγουρο ότι έχεις ακούσει για το Lightroom.

Το Lightroom αποτελεί ίσως την πρώτη μεγάλη επανάσταση στην επεξεργασία φωτογραφίας μετά το Photoshop και είναι ένα εργαλείο το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε φωτογράφους, με σκοπό να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη καθώς και να γλυτώσει πάρα πολλές ώρες επεξεργασίας, οργάνωσης και εργασίας μπροστά στον υπολογιστή.

Πολλοί όμως φωτογράφοι έχουν συνηθίσει σε ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο εργασίας που δεν περιλαμβάνει το Lightroom. Παρόλα αυτά σκέφτονται να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να το μάθουν και να το εντάξουν μέσα στο workflow τους.

Αν ανήκεις σε αυτούς τους φωτογράφους συνέχισε την ανάγνωση γιατί θα σου δώσω πέντε πολύ σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει πραγματικά τον κόπο να κάνεις την μετάβαση στο Lightroom.

Όλες οι φωτογραφίες σου σε ένα μέρος, όμορφα συμμαζεμένες.

Το Lightroom θα σε βοηθήσει στο να συγκεντρώσεις σε ένα σημείο το φωτογραφικό σου αρχείο, κάτι  που θα κάνει την οργάνωση και την εύρεση των φωτογραφιών σου πάρα πολύ εύκολη. Το καταπληκτικό είναι πως για να δουλέψουν τα εργαλεία οργάνωσης και αναζήτησης δεν χρειάζεται να κάνεις κυριολεκτικά τίποτα, πέρα από το απλά να εισάγεις τις φωτογραφίες σου στο Lightroom.

Ευκολία στο backup των φωτογραφιών σου.

Όταν έχεις τις φωτογραφίες σου συγκεντρωμένες σε ένα σημείο είναι πάρα πολύ εύκολο να τις κάνεις backup. Έτσι εξασφαλίζεις ότι όταν θα κρατάς αντίγραφα ασφαλείας δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις κάποιες φωτογραφίες ή ολόκληρα φωτογραφικά sessions εκτός του backup, κάτι που μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

Εύκολη εύρεση των φωτογραφιών που χρειάζεσαι.

Το Lightroom σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε φωτογραφία θέλεις, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιήσεις τα επιπλέον εργαλεία οργάνωσης που σου παρέχει, όπως είναι τα εργαλεία με λέξεις κλειδιά, βαθμολογίες, tags κλπ.

Αυτό είναι δυνατό διότι όταν εισάγεις τις φωτογραφίες σου μέσα στον κατάλογο του Lightroom, o κατάλογος του αποθηκεύει και οργανώνει αυτόματα όλα τα EXIF στοιχεία που περιέχονται στα ψηφιακά σου αρχεία. Έτσι έχεις δυνατότητα να κάνεις περίπλοκες αναζητήσεις με μερικά κλικ ώστε να βρεις ταχύτατα τις φωτογραφίες που θέλεις.

Ταχύτατη και μαζική επεξεργασία φωτογραφιών που σου γλιτώνει κυρολεκτικά ώρες.

To Lightroom  σου επιτρέπει να κάνεις μαζική επεξεργασία φωτογραφιών με εξαιρετικά απλό τρόπο. Παραδείγματος χάριν φαντάσου ότι έχεις μια σειρά από φωτογραφίες που βγήκαν στην ίδια τοποθεσία και θέλεις να διορθώσεις το white balance σε όλες τις λήψεις. Πρό Lightroom θα έπρεπε να κάνει όλες τις διορθώσεις ξανά και ξανά σε καθεμιά από τις φωτογραφίες ξεχωριστά.

Πλέον όμως μπορείς να κάνεις κάνεις απλά το παρακάτω “κόλπο”.

Μπορείς να επεξεργαστείς την πρώτη φωτογραφία από τη σειρά φωτογραφιών που χρειάζονται διόρθωση, και στη συνέχεια το μόνο που έχεις να κάνεις με μερικά κλικ είναι να πάρεις την ε[εξεργασία από την πρώτη φωτογραφία και να την εφαρμόσεις ταυτόχρονα σε 10, 100 ή κυριολεκτικά 1000 φωτογραφίες σε χρόνο μηδέν.

Έτσι ξοδεύεις λιγότερο χρόνο στη εξεργασία και περισσότερο χρόνο κάνοντας αυτό πραγματικά αγαπάς.

To Lightroom δουλεύει για σένα όταν είσαι μακριά από τον υπολογιστή σου.

Το Lightroom  σου επιτρέπει να επεξεργαστείς ταχύτατα τις φωτογραφίες σου και αφού τελειώσεις να το ρυθμίσεις ούτως ώστε να εφαρμόσει αυτή την επεξεργασία κατά την εξαγωγή των φωτογραφιών ενώ εσύ είσαι μακριά από τον υπολογιστή σου. Επομένως πρακτικά με αυτό τον τρόπο μπορείς να διπλασιάσεις τη παραγωγικότητα σου κάνοντας δύο πράγματα ταυτόχρονα!

Και το ακόμα καλύτερο; Αν έχεις αρκετά ισχυρό υπολογιστή μπορείς να αφήσεις το Lightroom να δουλεύει στο background για εσένα ενώ εσύ χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου για να κάνεις κάποια άλλη εργασία.

Αυτοί είναι πέντε από τους πολλούς λόγους για τους οποίους θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το Lightroom σήμερα κιόλας.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Έχεις απορίες; Έχουμε την λύση!

Αν έχεις απορίες μην διστάσεις να θέσεις τις ερωτήσεις σου στην νέα μας κοινότητα που μπορείς να βρείς απαντήσεις για τα πάντα γύρω από το Lightroom, Φωτογραφία, Photoshop και φωτογραφική επιχειρηματικότητα, κάνοντας κλικ εδώ.

Τέλος αν σου άρεσε το άθρο μην ξεχάσεις να κάνεις κλικ στο LIKE και να γινεις μέλος στην ενημερωτική μας λίστα για να λαμβάνεις όλα τα δωρεάν μαθήματα μας απευθείας στο email σου κάθε εβδομάδα.

Φιλικά

Stratos Agiani

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια