ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ LIGHTROOM CC

Αγαπητοί φίλοι

Επιτέλους μετά από μεγάλη αναμονή η Adobe έφερε στην οικογένεια του creative Cloud το Lightroom CC.

Ήδη είχαμε το Lightroom CC στα χέρια μας πριν από την επίσημη κυκλοφορία του και έχουμε δημιουργήσει μία νέα σειρά βίντεο με τις νέες δυνατότητες.

Αυτό έχει μία σειρά από νέα οφέλη όπως:

  • Συχνότερα updates και βελτιώσεις. Πλέον δεν θα χρειάζεται να περιμένουμε 1 χρόνο ή μέχρι την επόμενη έκδοση για βελτιώσεις και αλλαγές
  • Είναι πλέον μέρος της συνδρομής για φωτογράφους που σημαίνει ότι με 9,99 ανά μήνα θα μπορούμε να έχουμε το Photoshop + το Lightroom CC
  • Πλήρη ενσωμάτωση στις επιπλέον υπηρεσίες του CreativeCloud

Η νέα έκδοση φέρνει μία σημαντική σειρά βελτιώσεων οι σημαντικότερες εκ των οποίων είναι:

  • Δημιουργία Πανοράματος: Πλέον μπορούμε μέσα στο Lightroom CC να δημιουργήσουμε πανοράματα, εύκολα και γρήγορα με μερικά κλικ. Η πιο σημαντική όμως λεπτομέρεια για εμένα είναι ότι τα πανοράματα είναι σε μορφή DNG ( δηλαδή RAW ) σε περίπτωση που τα πηγαία αρχεία είναι και αυτά RAW! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε στα πανοράματα σας να διατηρήσετε την μέγιστη ποιότητα και εύρος επεξεργασίας που είχατε μέχρι τώρα συνηθίσει από τα αυτόνομα RAW αρχεία σας. Μία μικρή επανάσταση!
  • Δημιουργία HDR: επιπλέον μέσα από το Lightroom CC μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε HDR αρχεία που προέρχονται από δικές σας λήψεις που έγιναν με την τεχνική Bracketing. Το όφελος; Γρήγορη επεξεργασία σε DNG αρχεία HDR με τεράστιο δυναμικό εύρος. Αν το συνδυάσετε και με την λειτουργία Panorama τότε μπορείτε να φτιάξετε HDR Πανοράματά πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ.
  • Εκμετάλλευση της GPU: Πλέον ο Lightroom CC μπορεί να χρησιμοποιήσει την δύναμη της κάρτας γραφικών και των επεξεργαστών της για ακόμα πιο γρήγορη λειτουργία. Ήδη σε καθημερινή χρήση προσωπικά έχω δει τεράστια διαφορά.
  • Αναγνώριση προσώπων: Πλέον μπορείτε να δώσετε ένα όνομα σε ένα πρόσωπο ενός ανθρώπου σε μία από τις φωτογραφίες σας και το Lightroom CC θα ψάξει σε όλο τον κατάλογο σας για να βρει επιπλέον φωτογραφίες με το συγκεκριμένο άτομο!
  • Filter Brush: Το Lightroom CC βελτιώνει τα εργαλεία τοπικής επεξεργασίας ακόμα περισσότερο και πιο συγκεκριμένα κάνει πολύ πιο χρήσιμο το graduated filter. Πλέον με αυτό μπορείτε να ορίσετε μία περιοχή που θέλετε να επεξεργαστείτε, όπως θα ορίζατε μία περιοχή με ένα φίλτρο ND, αλλά στην συνέχεια να την μεταβάλλετε δυναμικά σε σχήμα ώστε να μπορείτε να κάνετε τοπικές επεμβάσεις με τεράστια ακρίβεια!

Στο σημερινό μάθημα θα σας δείξω πώς μπορείτε να δημιουργείτε πανοράματά μέσα από το Lightroom CC εύκολα και γρήγορα!

Και πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε επιπλέον βίντεο με τις νέες δυνατότητες ώστε να μπορέσετε να τις εκμεταλλευτείτε άμεσα.

Μέχρι την επόμενη φορά καλές επεξεργασίες!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Cheers!

Στράτος

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια