ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ BACKUP ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ LIGHTROOM ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Αγαπητοί φίλοι

Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε Backup τον κατάλογο του Lightroom.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Κατάλογος του Lightroom είναι μία βάση δεδομένων που κρατάει και έχει αποθηκεμένη κάθε κίνηση και επεξεργασία που έχετε κάνει σε κάθε μία φωτογραφία σας.

Με άλλα λόγια ο κατάλογος του Lightroom είναι στην πράξη η «αποθήκη» όλης της δουλειάς που έχετε κάνει στο Lightroom, από την πρώτη ημέρα που το χρησιμοποιήσατε.

Αν δεν κάνετε τακτικά backup και ο σκληρός που περιέχει τον κατάλογο χαλάσει, ή το αρχείο του καταλόγου για κάποιο λόγο καταστραφεί μπορεί να χάσετε ακόμα και δουλειά ετών.

Μην ανησυχείτε όμως γιατί σήμερα θα σας δείξω πώς να προστατευτείτε από τέτοιες καταστροφές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ότι κάνουμε backup τον κατάλογο δεν σημαίνει ότι κάνουμε backup και τα αρχεία των φωτογραφιών! Το backup του καταλόγου κάνει backup μόνο τον κατάλογο ( την βάση δεδομένων δηλαδή που θυμάται τι επεξεργασία κάνατε σε κάθε φωτογραφία σας. ).

Αν έχετε απορίες παραμένουμε στην διάθεση σας.

Μέχρι την επόμενη φορά καλές λήψεις!

Cheers!

Στράτος.

 

 

Υ.γ. αν σας άρεσε το συγκεκριμένο άρθρο παρακαλούμε κάντε το share στα social media. Είναι ένα κλικ μόνο για εσάς και βοηθάει πάρα πολύ εμάς στο να δημοσιεύουμε δωρεάν ποιοτικό περιεχόμενο!

 

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια

    1. Καλησπέρα σας. Αν έχετε διαγράψει τον φάκελο υπάρχουν λίγες πιθανότητες να τον επαναφέρετε. Μπορείτε να δοκιμασετε προγράμματα επαναφοράς διεγραμμένων αρχείων αλλά και πάλι για να λειτουργήσει σωστά ο κατάλογος θα πρέπει να επανέλθει τόσο αυτός όσο και όλα τα συνοδευτικά αρχεία που έγιναν backup μαζί με αυτόν.