ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PHOTOSHOP ΚΑΙ LIGHTROOM

Πολλές φορές όταν πάμε να φωτογραφίσουμε τυχαίνει να αντιμετωπίζουμε προβλήματα τα οποία οφείλονται στην κακή οργάνωση ή απλά σε μικρές παραλήψεις οι οποίες όμως την στιγμή της φωτογράφησης δημιουργούν μεγάλους μπελάδες.

Σε αυτό το άρθρο θα σου πω πέντε μικρές συμβουλές οι οποίες θα σε σώσουν από πολλά προβλήματα όταν έρθει η στιγμή να δημιουργήσεις.

Φόρτισε τις μπαταρίες σου από το προηγούμενο απόγευμα ή βράδυ.

Ακούει το αυτονόητο αλλά πολλές φορές ξεχνάμε να φορτίσουμε επαρκός τις μπαταρίες μας, κάτι το οποίο σημαίνει πως όταν θα φτάσουμε στην τοποθεσία της φωτογράφισης δεν έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για την ολοκλήρωση της δουλειάς.

Ένα ακόμα πιο σημαντικό tip όμως είναι το εξής: όταν βάλεις τη μπαταρία σου να φορτίσει έλεγξε την μετά από περίπου 10 με 15 λεπτά γιατί σε περίπτωση που αυτή η μπαταρία έχει ήδη μια ποσότητα ενέργειας ο κύκλος φόρτισης θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα. Αυτό θα σου επιτρέψει να βγάλεις μπαταρία από το φορτιστή και να βάλει γρήγορα την επόμενη, κερδίζοντας έτσι χρόνο.

Pro Tip: βάλε τις μπαταρίες σου στη φωτογραφική μηχανή μία προς μία για να δεις ποιες είναι εντελώς άδειες και ποιες έχουνε ήδη μία ποσότητα ενέργειας. Ξεκίνα να φορτίζεις μπαταρίες που έχουν λίγη ενέργεια μέσα τους ούτως ώστε να ξεμπερδέψεις γρήγορα με αυτές και άφησε για το τέλος τις μπαταρίες οι οποίες είναι εντελώς άδειες, μιας και χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να φορτίσουν.

Επιβεβαίωσε τα πάντα. Έγκαιρα.

Όταν φωτογραφίζεις σε εξωτερικό χώρο ποτέ δε βλάπτει να επιβεβαιώσεις τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επικοινωνήσεις με όλα τα άτομα τα οποία θα παρεβρεθούν στη φωτογράφιση ώστε να επιβεβαιώσεις την παρουσία τους. Επιπλέον σιγούρεψε οτι έχεις αποθηκεύσει και πακετάρει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό πριν φύγεις για το σημείο της φωτογράφισης.

Φρόντισε να έχεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας πάντα μαζί σου.

Όταν μία φωτογράφηση περιλαμβάνει πάνω από τρία άτομα, είναι πάντοτε σοφό να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας με όλους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις φροντίσει να καταχωρήσεις τα στοιχεία τους τόσο στο κινητό σου τηλέφωνο όσο και σε ένα σημειωματάριο, σε περίπου που το κινητό μείνει από μπαταρία ή χρειαστεί να δώσεις αυτές πληροφορίες σε κάποιον άλλον.

Φρόντισε να τοποθετήσεις στη τσάντα σου οτιδήποτε δε χρειάζεται φόρτιση από την προηγούμενη νύχτα.

Εξοπλισμός και αξεσουάρ όπως καλώδια, κάρτες μνήμης, τρίποδες και τα λοιπά θα πρέπει να πακετάρονται από την προηγούμενη ημέρα. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα έχεις καθαρό μυαλό κατά το πακετάρισμα,  ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο του να ξεχάσεις κάτι.

Να έχεις πάντα μία εναλλακτική ημερομηνία αλλά και τοποθεσία για φωτογράφιση.

Όταν φωτογραφίζεις έκτος στούντιο πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά: από τον καιρό μέχρι και ακύρωση συμμετοχής κάποιου μοντέλου.

Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πάντοτε να έχεις μία backup τοποθεσία ούτως ώστε να μπορείς να μεταφέρεις εκεί τη φωτογράφιση, καθώς επίσης και μία δεύτερη ημερομηνία φωτογράφισης σε περίπτωση που την πρώτη φορά δεν είναι δυνατό να γίνει η φωτογράφιση ή σε περίπτωση που χρειαστείς συμπληρωματικές λήψεις.

Όλα τα παραπάνω είναι καλό να ορίζονται από τα πρώτα ραντεβού με τον πελάτη ή με το μοντέλο το οποίο θα φωτογραφήσεις.

Αυτές ήταν λοιπόν πέντε συμβουλές που ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες.

Αν εσύ έχεις να προτείνεις κάποιες άλλες συμβουλές θα χαρώ πάρα πολύ να τις ακούσω στα σχόλια ακριβώς κάτω από αυτό το άρθρο.

 

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια