ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ INSTAGRAM ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ

Αγαπητοί φίλοι,

Σε περίπτωση που δεν το ακούσατε το instagram ετοιμάζεται να υλοποιήσει μερικές πολύ μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που εμφανίζει τις φωτογραφίες των ανθρώπων που ακολουθείτε στην οθόνη σας.

Παρακάτω ακολουθούν όλες οι καινούργιες λεπτομέρειες σχετικά με τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ειδικά εάν ασχολούμαστε με το instagram για επαγγελματικό σκοπό και προβολή.

Σύμφωνα με μία τελευταία δημοσίευση στο επίσημο blog του instagram, πάνω από το 70% των δημοσιεύσεων που γίνονται από τους χρήστες που ακολουθείτε, εξαφανίζεται στο timeline των ενημερώσεων που έχετε, και ουσιαστικά δεν προβάλλονται ποτέ, απλά τις προσπερνάτε χωρίς να τις βλέπετε καθόλου.

Για αυτό το λόγο το instagram σκοπεύει πάρα πολύ σύντομα να εφαρμόσει έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το ποιες φωτογραφίες θα εμφανίζονται στη ροή ενημερώσεων σας και ποιες όχι ή αλλιώς ποιες θα εμφανίζονται πρώτες και ποιες θα εμφανίζονται αργότερα.

Ως γνωστόν το instagram αποτελούσε και αποτελεί για λίγο ακόμα ένα εξαιρετικό μέσο προβολής των φωτογραφιών μας για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι οι φωτογραφίες δεν παράγονταν αλλά απλά εμφανιζόταν στη ροή ενημερώσεων μας με χρονολογική σειρά και εμείς ήμασταν υπεύθυνοι για το αν τελικά τις βλέπαμε ή όχι.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι φωτογραφίες εμφανίζονταν με μία λογική χρονολογική σειρά δηλαδή αυτές που βγήκανε τώρα εμφανίζονταν πρώτες ενώ οι λίγο πιο παλιές εμφανίζονταν πιο κάτω στη ροή ενημερώσεων μας.

Όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν διότι το instagram θα εφαρμόσει έναν ειδικό αλγόριθμο ο οποίος στα πρότυπα του facebook, θα αποφασίζει ποιες φωτογραφίες θα εμφανίζονται πρώτες και ποιες μετά, όχι όμως με βάση τη χρονολογική τους σειρά αλλά με βάση κριτήρια όπως η διάδραση μας με τις φωτογραφίες και τους χρήστες του instagram αλλά και τα ενδιαφέροντα μας.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν το instagram από μία αγνή και ανεπηρέαστη ροή δημοσιεύσεων και φωτογραφιών θα γίνει μία ροή φωτογραφιών την οποία θα επιμελείται ο αλγόριθμος του instagram για εμάς.

Αυτό έχει τεράστια σημασία διότι θα πρέπει να αλλάξουμε εντελώς τον τρόπο που σκεφτόμασταν και προβάλαμε την δουλειά μας μέσω του instagram και μάλιστα θα πρέπει να προσαρμοστούμε πάρα πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα για να μην μείνουμε πίσω.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις νέες αλλαγές, είναι προς το καλύτερο, νομίζετε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και αναταραχή;

Περιμένω τις γνώμες και τις απόψεις σας στα σχόλια κάτω από το άρθρο για να ξεκινήσουμε μία ουσιαστική συζήτηση.

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια