5 ΜΙΚΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Πολλές φορές όταν έχουμε μία φωτογράφιση πορτραίτου προσπαθούμε να βρούμε καινούργιες ιδέες για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική σειρά φωτογραφιών από αυτές που βγάζουμε συνήθως.

Γι’ αυτό λοιπόν σε αυτό το άρθρο θα σου προτείνω 5 διαφορετικά απλά και καθημερινά αντικείμενα τα οποία αν τα χρησιμοποιείς σωστά μπορείς να βγάλεις εκπληκτικές & πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες πορτραίτων.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

 

Παλιά βιβλία

Αν μπορέσεις να βρεις παλιά βιβλία τότε είμαι σίγουρος οτι μπορείς να βγάλεις μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Το βιβλίο είναι αρκετά ευέλικτο μιας και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείς να βάλεις για παράδειγμα τον άνθρωπο που φωτογραφίζεις να το κρατάει, να το διαβάζει, αλλά και να το συνδυάσει με άλλα αντικείμενα. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις το άτομο που φωτογραφίζεις να σημειώνει κάτι, να πίνει ένα καφέ, να χρησιμοποιεί το βιβλίο και ταυτόχρονα να παίρνει διαφορετικές εκφράσεις και άλλα πολλά

 

Ομπρέλες χρωματιστές ή μη

Η ομπρέλα είναι ένα από τα καθημερινά αντικείμενα που όλοι μπορούμε να βρούμε εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους.

Η ομπρέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανοιχτή, κλειστή, να την κρατάει το μοντέλο σας ή και να την έχει αφημένη ή πεταμένη κάπου δίπλα. Μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτήν, να φαίνεται το μισό πρόσωπο, να δώσουμε κίνηση με την ομπρέλα, να την πετάει ψηλά, να τη χρησιμοποιεί για να προστατέψει κάποιον η κάποια, καθώς και πολλά άλλα.

Είμαι σίγουρος ότι μία μικρή αναζήτηση φωτογραφιών με ομπρέλες και πορτραίτα στο διαδίκτυο θα σου δώσει πάρα πολλές ιδέες.

 

Παλιές φωτογραφικές μηχανές

Μια παλιά φωτογραφική μηχανή μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη αίσθηση ένα πορτραίτο και με τη σωστή επεξεργασία μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Επιπλέον δίνοντας ένα αντικείμενο το οποίο είναι άκρως χρηστικό άρα το μοντέλο το σου μπορει να κάνει ότι το χρησιμοποιεί η να το χρησιμοποιήσει κανονικά αν είναι λειτουργικό.

Έτσι θα “ξεχάσει” την δικη σου φωτογραφίκη μηχανή, με αποτέλεσμα να πάρεις πολύ πιο χαλαρές και αυθόρμητες φωτογραφίες. Το καλό με μία vintage φωτογραφική μηχανή είναι ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ακόμα και αν έχεις δύο ή παραπάνω άτομα να φωτογραφήσεις.

Αποτελεί πραγματικά μια εξαιρετική δημιουργική ιδέα αρκεί να μπορείς να εναλλάσσεις δύο ή τρεις φωτογραφικές μηχανές κατά τη διάρκεια διαφορετικών session μιας και θα ήταν άσχημo να φαίνεται σε όλα η ίδια φωτογραφική μηχανή.

 

Λουλούδια ή φύλλα

Ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα λουλούδι μόνο του ή ακόμα και φθινοπωρινά φύλλα μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό αντικείμενο που μπορείς χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης πορτραίτου.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όπως για παράδειγμα μπορεί κάποια κοπέλα να βάλει τα λουλούδια στα μαλλιά της, μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτά ή να κρύψει ένα μέρος στο πρόσωπό της. Επίσης μπορεί να το προσφέρει με κάποιο τρόπο ή ακόμα και να το καταστρέφει. Μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου δώσει πολλά παραδείγματα & φρέσκιες ιδέες.

 

Vintage βαλίτσες

Ξέρω ότι πολλοί θα πούνε πως το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει πολυχρησιμοποιηθεί.

Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι το εξής; εάν δεν το έχεις εσύ χρησιμοποιήσει τότε για σένα είναι η πρώτη φορά! Οπότε προτείνω ανεπιφύλακτα να το αξιοποιήσεις στην επόμενη φωτογραφία πορτραίτο που θα κάνεις. Ακόμα και να μην είναι vintage η βαλίτσα που θα βρεις είμαι σίγουρος ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με πολλαπλούς τρόπους.

Μπορείς να βάλεις το μοντέλο σου :

  • να την κουβαλάει
  • να τη σέρνει περπατώντας
  • να κάθεται πάνω σ’ αυτή με ένα πολύ ωραίο τρόπο
  • να την κλωτσάει
  • να την ανοίγει και να βάζει / βγάζει πράγματα μέσα ή έξω από αυτήν
  • καθώς επίσης και γιατί όχι να την πετάξειςτον αέρα παίρνοντας έτσι μια πιο δυναμική και extreme φωτογραφία

Όπως και να έχει τα χρώματα και οι ποικιλίες απο βαλίτσες είναι τόσα που είμαι σίγουρος πως θα βρεις κάτι που θα σε χρησιμεύσει όχι μόνο σε μία αλλά σε πολλά Projects. 

Δεν μπορείς να βρεις βαλίτσα; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσάντες οι οποίες έχουνε ένα ρετρό ή ένα πολύχρωμο ύφος.

 

Αυτά είναι λοιπόν μερικά απο τα αντικείμενα που χρησιμοποιώ εγώ κατά τη διάρκεια φωτογραφήσεων για εντυπωσιακά πορτραίτα.

Ελπίζω να βοηθήσουν το ίδιο και εσένα. Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση η κάποια άλλη ιδέα και τεχνική που χρησιμοποιείς και θα ήθελες να τη μοιραστείς μαζί μας για να βοηθήσεις και εσύ με τη σειρά σου άλλους φωτογράφους τότε μη διαστάσεις να αφήσεις ένα σχόλιο με το τι κάνεις εσύ σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Θα χαρώ πολύ να ακούσω και τις δικές σου ιδέες και απόψεις.

Μέχρι την επόμενη φορά ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και καλές λήψεις!

Stratos Agiani

 

 

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια