ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ / ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PHOTOSHOP ΚΑΙ LIGHTROOM

Πολλές φορές με ρωτάνε τι με τι εξοπλισμό έβγαλα μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ή ιδιαίτερες φωτογραφίες μου.

Και αρκετές φορές η απάντηση τους εκπλήσσει ή και ψιλοαπογοητεύει, μίας και οι περισσότεροι περιμένουν να απαντήσω με το όνομα ενός εξωτικού εξοπλισμού, φακού κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώ απλά αντικείμενα που προσπαθώ να τα εκμεταλλεύομαι στο έπακρο.

Πάρτε για παράδειγμα την φωτογραφία στην αρχή του άρθρου.

Η λήψη που βλέπετε από πάνω έγινε σε μια παραλία κατά το ηλιοβασίλεμα, όπου η κοπέλα είναι τυλιγμένη με ένα μεγάλο μαύρο πανί που χρησιμοποιώ πολλές φορές σαν φόντο φορητού στουντίου ή για να φωτογραφίζω αντικείμενα σε μαύρο φόντο.

Έξω από το κάδρο στα αριστερά ένας βοηθός μου κρατάει το πανί σχετικά ψηλά για να του δώσει σχήμα, όγκο αλλά και κίνηση. Τέλος  ο φακός που χρησιμοποίησα είναι ένας Tamron 17-50 ( παρόμοια εστιακή απόσταση δηλαδή με τον kit φακό σας ).

Με την κατάλληλη επεξεργασία στο Photoshop έχουμε μία εντυπωσιακή λήψη φτιαγμένη με απλά υλικά ( σαν συνταγή μαγειρικής μου ακούγεται αυτό ).

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PHOTOSHOP ΚΑΙ LIGHTROOM

Στη δεύτερη φωτογραφία το μόνο που χρειάστηκα είναι 20-30 Α/Μ σελίδες με κείμενο. Η λήψη έγινε από χαμηλά με τον Tamron 17-50, σε ευρυγώνια εστιακή απόσταση και με μεγάλο διάφραγμα για να δημιουργήσω τις ακτίνες στο σημείο που είναι ο ήλιος μέσα στο κάδρο 🙂

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PHOTOSHOP ΚΑΙ LIGHTROOM

Για το τρίτο πορτραίτο από ένα άλλο session χρησιμοποίησα απλά ένα πλαστικό κάδρο 50x70cm από τα ΙΚΕΑ που κοστίζει σχεδόν τίποτα, ένα παλιό παλτό μου και ένα καπέλο που αγόρασα από ένα μαγαζί με είδη που κάνουν όλα 1 ευρώ. Η βαλίτσα είναι μία παλιά θήκη γραφομηχανής που ανήκει στη σύζυγο μου. Το μοντέλο είναι η ίδια 🙂

Η άμμος έπαιξε τον ρόλο της βάσης για το κάδρο, η βαλίτσα έδωσε μία αίσθηση αναζήτησης και ταξιδιού, και η χαμηλή γωνία λήψης μου επέτρεψε να δώσω μία ιδιαίτερη οπτική στην φωτογραφία. Κατά την λήψη δε, είπα στην σύζυγο να κουνάει το παλτό με το χέρι της για να δώσουμε την αίσθηση ότι φυσάει.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία μπορεί να βγει με μία απλή compact μηχανή, με ένα κινητό ή με μία φωτογραφική αξίας χιλιάδων ευρώ. Τα βασικά συστατικά όμως δεν κόστισαν σχεδόν τίποτα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε έτοιμοι να βάλετε το χέρι στην τσέπη για να αγοράσετε νέο εξοπλισμό με την ελπίδα να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες, δώστε στον εαυτό σας μία παράταση 7 ημερών και εξερευνήστε δημιουργικές ιδέες με αντικείμενα που έχετε γύρω σας ή μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα.

Γιατί στο τέλος της ημέρας να θυμάστε πώς όσο εξοπλισμό και να έχετε στην κατοχή σας, δεν πρόκειται να κάνει και πολλά αν η φαντασία σας είναι τυφλή.

Cheers

Στράτος

Υ.Γ. Α! και αν σου άρεσε αυτό το άρθρο πάτησε το LIKE που θα βρείς λίγο πιο κάτω! Θα χαρούμε πολύ!

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια