ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: FULL FRAME Ή CROP DSLR; ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ PHOTOSHOP - ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIGHTROOM

Οι μηχανές με APS-C σένσορα ( crop ) θεωρούνται από πολλούς οι “φτωχοί” συγγενείς των Full Frame DSLR. Με την φωτογραφική τεχνολογία να έχει κάνει κυριολεκτικά άλματα τα τελευταία χρόνια έχει νόημα πλέον η ερώτηση “Full Frame ή Crop”; O βραβευμένος Stratos Agiani απαντά ψύχραιμα και αντικειμενικά για να σε βοηθήσει να κάνεις την σωστή επιλογή.

Αν κάνετε την ερώτηση “Full Frame ή Crop” σε ένα forum ή Facebook Group θα δείτε να ξεσπά κυριολεκτικά ένας ….. Μικρός “πόλεμος”. Οι μηχανές full frame από παλιά είχαν την αίγλη του “επαγγελματικού” εξοπλισμού”, σε σχέση με τις APS-C μηχανές που θεωρούνταν πιο consumer oriented.

Πλέον όμως λόγω των τεχνικών εξελίξεων στον φωτογραφικό τομέα ( φακοί, σένσορες, επεξεργαστές κλπ ) οι APS-C φωτογραφικές μηχανές όχι μόνο δεν αποτελούν τον “φτωχό συγγενή” των full frame μηχανών αλλά είναι η ιδανική επιλογή για πολλές πλέον φωτογραφικές αποστολές.

Για αυτό το λόγο, ο βραβευμένος  Stratos Agiani σε αυτό το μάθημα φωτογραφίας αναλύσει ψύχραιμα και υπεύθυνα τις πραγματικές διαφορές ανάμεσα στα 2 φορμά με σκοπό να σε βοηθήσει να κάνεις την σωστή επιλογή.

 

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα,για να λάβεις τον δωρεάν οδηγό μας για super sharp φωτογραφίες, και επιπλέον να λαμβάνεις όλα τα νέα μαθήματα απευθείας στο email σου!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια