ΜΑΘΗΜΑ PHOTOSHOP: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΣ 1ο

Σε αυτό το μάθημα θα δούμε πώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσουνε ένα πανόραμα με την βοήθεια του Photoshop.

Επιπλέον θα δούμε πώς είναι καλό να τραβάμε τις φωτογραφίες που προορίζουμε για τη δημιουργία του πανοράματος.

Βήμα πρώτο: Φωτογράφιση

Κατά την φωτογράφιση προσπαθούμε να είματσε σταθεροί σε ένα σημείο, και ξεκινάμε να κάνουμε γρήγορες διαδοχικές λήψεις περιστρέφοντας την κάμερα αλλά και το σώμα μας με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε κάδρο να έχει αλληλοκάλυψη με το προηγούμενο τουλάχιστο 40-50%. Αυτό βοηθάει το Photoshop  να ενώσει σωστά τις φωτογραφίες.

Βήμα 2 : Επιλογή των φωτογραφιών

Αφού επιστρέψετε στον υπολογιστή σας, επιλέγετε από την κάρτα σας τα αρχεία / φωτογραφίες που αποτελούν το πανόραμα και τα βάζετε σε ένα φάκελο.

Βήμα 3 : Ένωση φωτογραφιών σε πανόραμα απο το Photoshop

Ανοίγετε τις φωτογραφίες που θέλετε να ενώσετε σε πανόραμα στο Photoshop και κάντε κλικ στο File > Automate > Photomerge. Στο παράθυρο που έχει ανοίξει, από την επιλογή “Layout” κάντε κλικ στο Auto, και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο πλήκτρο “Add Open Files”, βεβαιώνεστε ότι η επιλογή Blend Images Together είναι τσεκαρισμένη και πατάτε το οκ. Περιμένετε και μετά από λίγο το πανόραμα θα εμφανιστεί μπροστά σας.

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος θα σας δείξω πώς επεξεργάστηκα το πανόραμα στο Photoshop και πώς δημιούργησα μία εντυπωσιακά δραματική φωτογραφία!

 

 

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια