ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΠΟΥ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PHOTOSHOP ΚΑΙ LIGHTROOM

Πολλές φορές όταν φωτογραφίζουμε πορτραίτα εστιάζουμε παρα πολύ στο πρόσωπο και λιγότερο στο χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου.

Επομένως αυτού του είδους οι φωτογραφήσεις δεν επιτρέπουν στο θεατή να μάθει περισσότερα για το άτομο που βλέπει και επίσης δεν επιτρέπουν σε εμάς τους φωτογράφους να δημιουργήσουμε μικρές ιστορίες.

Για αυτό λοιπόν θα πρότεινα την επόμενη φορά που θα φωτογραφήσεις κάποιον να φωτογραφήσεις όχι μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά να προσπαθήσεις να μάθεις όσο πιο πολλά μπορείς για αυτόν ούτως ώστε να βγάλεις κάποιες συμπληρωματικές λήψεις με λεπτομέρειες που αφορούν τη ζωή του, το επάγγελμα του κλπ.

Επιπλέον μπορείς να βγάλεις μικρές στιγμές από την καθημερινότητα του ούτως ώστε να δημιουργήσεις μία σειρά φωτογραφιών που θα διηγούνται μία ιστορία.

Αν για παράδειγμα  φωτογραφίζεις κάποιον που του αρέσει ζωγραφική ή το σκίτσο τότε μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες τα εργαλεία του, τον ίδιο καθώς ζωγραφίζει, το βιβλίο που κουβαλάει μαζί του με τα προσχέδια, τα τελικά του σχέδια, το χώρο στον οποίο εργάζεται καθώς και πολλές άλλες ιδέες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIGHTROOM

 

Αν έχεις να φωτογραφήσεις έναν αθλητή θα πρέπει να βγάλεις μες πορτραίτα αλλα θα πρέπει να προσπαθήσεις να βγάλεις και πιο δημιουργικές λήψεις.

Θα πρέπει να σηκωθείς μαζί του νωρίς το πρωί όταν ξεκινάει για παράδειγμα η προπόνηση του και να βγάλεις storytelling φωτογραφίες.

Πχ θα πρέπει να βγάλεις λήψεις την ώρα που βάζει τα αθλητικά του ρούχα, την στιγμή που δένει τα κορδόνια στα παπούτσια του , την μετάβαση στο χώρο που κάνει προπονήσεις, τα εργαλεία και τα όργανα που χρησιμοποιεί για τη προπόνηση,  τις έντονες προσπάθειες του, καθώς επίσης και κάποιες άλλες πιο μικρές καθημερινές στιγμές που συμβαίνουν μετά την προπόνηση.

 

Αυτό το είδος φωτογράφισης προσφέρει όχι μόνο περισσότερο υλικό και ιδέες για να δουλέψεις αλλά ταυτόχρονα σε βοηθάει στο να βελτιώσεις τη φωτογραφική σου ματιά ούτως ώστε να αναγνωρίζεις εύκολα κάτι που μπορεί να έχει φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Τέλος θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στο να μάθεις να φτιάχνεις “δυνατές” φωτογραφικές ιστορίες.

Αν τυχόν δοκιμάσεις αυτές συμβουλές θα χαρώ πάρα πολύ να δω φωτογραφίες σου οπότε μη διστάζεις να ανεβάσεις αυτές φωτογραφίες στη δωρεάν φωτογραφική κοινότητα της Foturion καθώς και να με ενημερώσεις με ένα e-mail ώστε να τις δω και εγώ προσωπικά.

Μέχρι τότε ρίξε μια ματιά στο παρακάτω project το οποίο έλαβε μέρος στην Λευκάδα ένα ομορφο καλοκαίρι και δείτε την παραπάνω θεωρία στην πράξη. Δεν νιώθετε σαν να γνωρίσατε αυτό τον άνθρωπο και σαν να είσασταν εκεί, δίπλα του; Περιμένω να ακούσω την άποψη σου 🙂

Φιλικά

Stratos Agiani

[envira-gallery id=”10191″]

 

 

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

5 ΜΙΚΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Πολλές φορές όταν έχουμε μία φωτογράφιση πορτραίτου προσπαθούμε να βρούμε καινούργιες ιδέες για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική σειρά φωτογραφιών από αυτές που βγάζουμε συνήθως. Γι’…

Σχόλια