ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΣΟΒΑΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ PHOTOSHOP - ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIGHTROOM

Ως φωτογράφοι πολλές φορές ξοδεύουμε άπειρες ώρες έρευνας αλλά και πολλά χρήματα για να αποκτήσουμε φωτογραφικό εξοπλισμό ο οποίος θα μας κάνει ( θεωρητικά πάντα ) καλύτερους φωτογράφους.

Παραδόξως όμως ξοδεύουμε ελάχιστο χρόνο στο να ψάξουμε, να ερευνήσουμε και να δοκιμάσουμε την τσάντα η οποία θα φιλοξενεί και θα προστατεύει αυτόν τον ακριβό εξοπλισμό που με τόσο κόπο έχουμε αποκτήσει.

Για αυτό λοιπόν σε αυτό το άρθρο θα σου δώσω τέσσερις σημαντικές συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια αναζήτησης της ιδανικής φωτογραφικής τσάντας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Φρόντισε να αγοράσεις μία τσάντα πλάτης.

Οι τσάντες  με ένα λουρί μπορεί να φαντάζουν στην αρχή ιδανικές μιας και σου επιτρέπουν να έχεις εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό σου αλλά πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι η πανέμορφη τσάντα που έχεις αγοράσει είναι πάρα πολύ βαριά με τον εξοπλισμό σου μέσα, δύσχρηστη, καθώς και ιδανική για τους κλέφτες οι οποίοι μπορεί να σου την αρπάξουν με μία κίνηση και να φύγουν τρέχοντας.

Για αυτό λοιπόν πρέπει να αγοράσεις μία τσάντα πλάτης οποία σου προσφέρει άνεση κινήσεων & περπατήματος, καθώς και περισσότερη ασφάλεια.

Φρόντισε η τσάντα να έχει εργονομική πλάτη και φαρδιά λουριά ούτως ώστε να μοιράζεται πολύ καλά το βάρος επάνω σου χωρις να σου δημιουργεί πρόβλημα,ταλαιπωρία ή δυσφορία.

Τα ρυθμιζόμενα φαρδιά λουριά πλάτης και η εργονομική σχεδίαση σε τέτοιες τσάντες είναι must. Θα τα εκτιμήσεις την πρώτη φορά που θα πρέπει να κουβαλάς για ώρες τον εξοπλισμό σου.  Pro Tip: βεβαιώσου ότι στα πλάγια της τσάντας σου υπάρχουν λουριά που σου επιτρέπουν να τοποθετήσεις εκεί εύκολα και άνετα τον τρίποδα σου.

Φρόντισε η τσάντα σου να έχει φωτεινό ή ιδανικά πορτοκαλί χρώμα στο εσωτερικό.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να προσπαθείς να βρεις το σκοτάδι μέσα σε μία μαύρη τσάντα το καλώδιο μπαταρία ή την κάρτα μνήμης που χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή για να συνεχίσεις. Για αυτό λοιπόν προτείνω όταν αγοράσεις μια φωτογραφική τσάντα να φροντίσεις το εσωτερικό της τσάντας να είναι επενδυμένο με ένα φωτεινό πορτοκαλί ή ένα γενικά φωτεινό χρώμα το οποίο δημιουργεί κοντράστ ανάμεσα στη τσάντα και τα αντικείμενα σου και σου επιτρέπει να εντοπίσεις οποιαδήποτε στιγμή αυτό που χρειάζεσαι εύκολα με μία και μόνο μάτια.

Πάντοτε αγόρασε μια τσάντα με περισσότερο χώρο από στον νομίζεις ότι χρειάζεσαι.

Οι αρχάριοι φωτογράφοι κάνουν το εξής λάθος όταν αγοράζουν μια φωτογραφική τσάντα: αγοράζουν μία τσάντα οποία χωράει ακριβώς ότι εξοπλισμό έχουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό όμως σημαίνει πως όταν ο φωτογράφος αγοράσει ένα καινούριο φακό, σώμα ή φωτογραφικό εξοπλισμό, αναγκάζεται σε αγορά νέας τσάντας! Μιας λοιπόν και οι φωτογραφικές τσάντες δεν είναι και το πιο οικονομικό προϊόν προτείνω  ανεπιφύλακτα να αγοράσεις μία τσάντα η οποία να έχει πολύ περισσότερο χώρο από αυτόν που χρειάζεσαι σήμερα. Πίστεψε με πάντοτε θα βρίσκεις τρόπους να αξιοποιείς αυτό το χώρο τοποθετώντας σε αυτόν φωτογραφικό και μη εξοπλισμό.

Θα με θυμηθείς όταν θα αναζητήσεις εκείνο το ωραίο μικρό θερμός με δροσερό νερό ή Καλοκαιρινή ημέρα που φωτογραφίζεις και έχεις λιώσει από τη ζέστη!

Αυτές τα λοιπόν τέσσερις πολύ μικρές απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν στο ταξίδι της αναζήτησης της ιδανικής φωτογραφικής τσάντας.

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο μάθημα μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στo ΝΕΟ κανάλι μας στο Youtube καθώς και στην ενημερωτική μας λίστα!

Συνέχισε να μαθαίνεις

Σχόλια